Υλικά

2 άτομα

  • 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά κυπριακό
  • 6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή 1 κύβο κότας
  • 1 χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • λίγο φιδέ σπασμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
  2. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό μαζί με τον φουσκωμένο τραχανά και τον βράζουμε συνεχώς για να μήν μας κολλήσει.
  3. Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
  4. Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλούμι σε κύβους και το φιδέ και το βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο φιδές και να μαλακώσει το χαλούμι.