Σούπα τραχανάς

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τραχανά κυπριακό
  • 6 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο ή 1 κύβο κότας
  • 1 χαλλούμι κομμένο σε κύβους
  • λίγο φιδέ σπασμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τον τραχανά να φουσκώσει σε νερό λίγες ώρες πριν το μαγειρέψουμε.
  2. Προσθέτουμε σε κατσαρόλα το ζωμό μαζί με τον φουσκωμένο τραχανά και τον βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μήν μας κολλήσει.
  3. Όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό.
  4. Προς το τέλος προσθέτουμε το χαλλούμι σε κύβους και το φιδέ, το βράζουμε μέχρι να ψηθεί ο φιδές και να μαλακώσει το χαλλούμι