Οι λάτρεις του τσαγιού θα λατρέψουν αυτό το υπέροχο ρόφημα που συνδυάζει αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού με υπέροχη γεύση.

Υλικά

  • 1 στικ κανέλας
  • 1/4 φλιτζανιού σπόρους κόλιανδρου
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο
  • ένα μικρό καθαρισμένο ginger
  • 2 φακελάκια τσάι (κατά προτίμηση του βουνού ή όποιο είδος προτιμάτε)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά μηλόξιδο

 

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε για περίπου 4 λεπτά την κανέλα με τους σπόρους κόλιανδρου, ανακατεύοντας τακτικά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και τα συνθλίβουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού ή μπαλτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγαλύτερο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν αλλά να μην κάψουν.
Πάλι με το μαχαίρι μας, πιέζουμε ελαφρώς τον κόλιανδρο και το δενδρολίβανο. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το καθαρισμένο και ψιλοκομμένο τζίντζερ και τα φακελάκια τσαγιού, το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα αρώματα από τα συστατικά να απελευθερωθούν πλήρως για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα πολύ αρωματικό τσάι.
Σουρώνουμε και γεμίζουμε μια μικρή κανάτα ή ένα μεγάλο ποτήρι.

Συμβουλή: Τα θρεπτικά συστατικά, όπως οι πολύτιμοι γυρεόκοκκοι του μελιού, καταστρέφονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίας, οπότε φροντίζουμε να μην πάρουν βράση τα υλικά μας κατά την προετοιμασία και κρατάμε τη θερμοκρασία χαμηλά.