Υλικά

Εκτέλεση
  1.  Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  2. Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Βουτυρώνουμε 5 φύλλα και τα βάζουμε , το ένα επάνω στο άλλο. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό, το διπλώνουμε στα δύο, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε στα τέσσερα. Το βάζουμε στη μέση των φύλλων που έχουμε απλώσει.
  4. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στο διπλωμένο φύλλο και διπλώνουμε τα εξωτερικά φύλλα σκεπάζοντας την κρέμα σχηματίζοντας ένα τετράγωνο.
  5. Βάζουμε την μπουγάτσα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί με το δίπλωμα από κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει η μπουγάτσα μας ένα χρυσαφένιο χρώμα. Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.