Υλικά

  • γαρίδες Νο112
  • σπαγγέτι Νο6500 γρ
  • κόκκινο chili (προαιρετικά) 2 τεμ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 30 γρ ντοματάκια κονκασέ σε κονσέρβα 400 γρ
  • σκόρδο 1 σκελ
  • ούζο 50 ml
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 100 γρ βασιλικός 6 φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη 5 γρ

Εκτέλεση

1.Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα σπαγγέτι. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κονκασέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το chili ψιλοκομμένο (προαιρετικά), το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τις γαρίδες και προσθέτουμε το ούζο.
2.Στη συνέχεια βράζουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να την αποσύρουμε από τη φωτιά.
3.Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με φύλλα βασιλικού.

Tip συνταγής
Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φτωχές σε κορεσμένο λίπος.