Υλικά

Εκτέλεση
1. Πλένουμε με κρύο νερό το βασιλικό και τον στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Μέσα σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το σκόρδο τα φύλλα βασιλικού και τα πολτοποιούμε.
2. Μετά προσθέτουμε το κουκουνάρι και την Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν όλα μια αλοιφή.
3. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έχουν βράσει.
4. Βάζουμε τα μακαρόνια σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέσα σε μία κατσαρόλα, το pesto και το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να δέσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.