Υλικά
  • πένες
  • κιμάς μοσχαρίσιος
  • καρότο τριμμένο
  • μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λευκό κρασί
  • χυμό τομάτας (συμπυκνωμένο)
  • αλάτι-πιπέρι
  • βούτυρο
  • αλεύρι
  • γάλα πλήρες
  • αυγά
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε.
  2. Σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα μανιτάρια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  3. Μόλις τα υλικά αλλάξουν χρώμα και αρχίσουν να χάνουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι. Μαγειρεύουμε τον κιμά μας για μισή ώρα περίπου μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, πάνω κάτω φωτιά και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Ρίχνουμε στη κρέμα και τα αυγά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το κεφαλοτύρι.
  6. Ρίχνουμε στο ταψί τις πένες και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Προσθέτουμε 5 κουταλιές κιμά και 5 κουταλιές μπεσαμέλ. Τα ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε προσεκτικά. Από πάνω ρίχνουμε τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ.
  7. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της μπεσαμέλ με κεφαλοτύρι. Ψήνουμε για 45/ περίπου στους 190°c σε προθερμασμένο φούρνο, ώσπου το παστίτσιο να ροδίσει από πάνω.