Yλικά

• 1 μέτριο Gammon
• άσπαστο μαύρο πιπέρι και κανέλλα
• ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι
• 100ml κρασί ξηρό
• λίγο σέλινο και κρεμμύδι
• γαρίφαλα
• μέλι ή ζάχαρη
• ξύδι
• φέτες πορτοκαλιού ή ανανά ή κυδώνι ψητό

 

  Εκτέλεση

  1. Βράστε το Gammon για μια περίπου ώρα σε νερό μαζί με το άσπαστο μαύρο πιπέρι, την κανέλλα, τον χυμό πορτοκάλι, το κρασί, το σέλινο και το κρεμμύδι.
  2. Αφού κρυώσει αφαιρείτε το δίχτυ, το αποδερματώνετε και χαράσσετε ελαφρά την επιφάνεια σε τετράγωνα.
  3. Βάλτε στις σχισμές τα γαρίφαλα, πασπαλίστε το με μέλι ή ζάχαρη και ξύδι και ψήστε σε μέτριο φούρνο (150ºC) για 20 περίπου λεπτά.
  4. Σερβίρεται ολόκληρο ή κομμένο σε φέτες, γαρνιρισμένο με λεπτές φέτες πορτοκάλι ή ανανά ή κυδώνι ψητό.
  5.  Κόψτε το Gammon σε χοντρές φέτες και ψήστε στη σχάρα για 2 έως 3 λεπτά την κάθε πλευρά. Προαιρετικά το Gammon μπορεί να ξαλμυρίσει, πριν κοπεί σε φέτες, αφού βράσει για μια ώρα σε νερό ή αφού τοποθετηθεί για 5-6 ώρες σε κρύο νερό.
  6. Το Gammon Steak σερβίρεται γαρνιρισμένο με ανανά ή ανανά και μαρμελάδα κυδωνιού ή κυδώνι ψητό.