Υλικά

  • φιλέτα κοτόπουλο mas Best Brand 4
  • ζωμό λαχανικών 100 ml
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • κλωναράκια φρέσκου δενδρολίβανου για το σερβίρισμα

   Για τη μαρινάδα:

  • πορτοκάλι (το χυμό & το ξύσμα του) 1
  • χυμό από λεμόνι 1
  • καπνιστή πάπρικα γλυκιά 3 γρ
  • δενδρολίβανο 1 κλαδ.
  • θυμάρι ξερό 3 γρ
  • σκόρδο λιωμένο 1 σκελ.
  • τριμμένο τζίντζερ 10 γρ
  • μουστάρδα απαλή 20 γρ
  • μέλι 40 γρ
  • κονιάκ 40 ml
  • αλάτι 10 γρ

Εκτέλεση
1.Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βουτάμε σε αυτή τα φιλέτα και τ ́αφήνουμε για 2-3 ώρες.

2.Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ταψί μαζί με το ζωμό λαχανικών και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

3.Μόλις ροδίσουν τα αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού σ ́ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και σερβίρουμε με φυλλαράκια δενδρολίβανο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Tip συνταγής
Το κονιάκ προσδίδει άρωμα και γεύση στο φαγητό.