
Υλικά
- χταπόδι
 - βολβοί κρεμμυδιών καθαρισμένοι 1 kg
 - ελαιόλαδο 100 ml
 - κόκκινο κρασί 250 ml
 - αστεροειδής γλυκάνισος 2 τμχ
 - Δάφνη 3 φύλλα
 - μαύρο πιπέρι 10 κόκκους
 - Αλάτι 5 γρ
 - Τοματοπολτό 60 γρ
 - φύλλα μαϊντανού για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση
1.Τεμαχίζουμε το χταπόδι Ema Foods σε πλοκάμια. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κοκκάρια μέχρι ν΄αρχίσουν να ροδίζουν.
2.Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, τα μπαχαρικά και τον πελτέ. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και μετά σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τα κοκκάρια με όλα τα υγρά και το χταπόδι σ΄ένα ταψί.
3.Αφού το σκεπάσουμε καλά με αντικολλητικό χαρτί πρώτα και αλουμινόχαρτο από πάνω, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 °C για 1,5 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και λίγο ελαιόλαδο.