window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-97682783-1');
Συμβουλές2020-07-21T10:09:54+03:00

Μάθε ποιοι παράγοντες ενισχύουν την απορρόφηση σιδήρου.

Γνωρίζεις πως… για καλύτερη απορρόφηση σιδήρου πρέπει να προσθέσεις λεμόνι στις φακές σου; Στην προηγούμενη μας ανάρτηση, μιλήσαμε για τις τροφές που εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου. Ας δούμε τώρα ποιοι παράγοντες ενισχύουν την απορρόφηση του ούτως ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα οφέλη που έχει να μας δώσει αυτό το πολύτιμο μέταλλο! Ο σίδηρος βρίσκεται στις τροφές σε δύο μορφές, ως αιμικός και μη αιμικός. Ο αιμικός σίδηρος(σίδηρος ζωικής προέλευσης) απορροφάτε πιο εύκολα από τον οργανισμό. Βρίσκεται στο κρέας, στα ψάρια, στα πουλερικά και απορροφάτε σε ποσοστό περίπου 10-30%. Ο μη αιμικός σίδηρος (σίδηρος κυρίως φυτικής προέλευσης) [...]

By |30 Σεπτεμβρίου, 2022|Tips|

Μάθε γιατί οι φακές δεν πρέπει να καταναλώνονται με γαλακτοκομικά.

Γνωρίζεις πως… οι φακές ΔΕΝ πρέπει να καταλώνονται με γαλακτοκομικά; Είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχουν νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τις φακές με το γιαούρτι ή τη φέτα... Είναι όμως θρεπτικά σωστοί αυτοί οι συνδυασμοί; Οι φακές αποτελούν φυσική πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητο μέταλλο γιατί μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς του σώματος όπως επίσης και σχετίζεται με σημαντικές βιοχημικές διεργασίες. Ο σίδηρος αποτελεί ένα «ιδιότροπο» θρεπτικό συστατικό καθώς ο βαθμός απορρόφησης του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι η ποσότητα και η χημική δομή του σιδήρου στην τροφή, καθώς επίσης και οι συνδυασμοί των τροφών που εμπεριέχεται [...]

By |30 Σεπτεμβρίου, 2022|Tips|

Ευεργετικές ιδιότητες και θρεπτική αξία της γκουάβα!

Γνωρίζεις πως η γκουάβα περιέχει 5 φορές περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι (κυρίως η φλούδα); Μπορείς να βρεις αυτό το εξωτικό και ταυτόχρονα μοναδικό φρούτο στις Υπεραγορές και στις φρουταρίες Mas. Είναι γνωστή για την έντονη μυρωδιά της και την μοναδική εξωτική γεύση της αλλά σίγουρα θα σε γοητεύσει σε τέτοιο βαθμό που ίσως την συμπεριλάβεις στην λίστα των αγαπημένων σου φρούτων. Κάποια από τα οφέλη της είναι: •100γρ. γκουάβας, περιέχουν 228mg βιταμίνη C, 5 φορές περισσότερο από ένα πορτοκάλι και 3 περίπου φορές περισσότερο από την ημερήσια συνισταμένη ποσότητα βιταμίνης C. • Η ροζ γκουάβα περιέχει την [...]

By |23 Σεπτεμβρίου, 2022|Tips|

Οι Ευεργετικές Ιδιότητες του Καρότου!

Το Καρότο φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες αφού ενυδατώνει την επιδερμίδα μας ενώ ταυτόχρονα μας θωρακίζει από την ακτινοβολία του ηλίου και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα καρότα βοηθούν στο μαύρισμα. Η βασική ουσία που περιέχεται στα καρότα, το καροτένιο, χαρίζει στην επιδερμίδα μας αυτό το χρυσαφί χρώμα που τόσο επιθυμούμε για κάθε καλοκαίρι. Γι’ αυτό και τα πλείστα αντηλιακά χρησιμοποιούν την άλφα καροτίνη, για να ενισχύουν το μαύρισμα. Σύμφωνα με πολλές μελέτες των τελευταίων χρόνων, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι ευεργετική λόγω των βιταμινών που λαμβάνουμε αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύεται πως εάν δεν υπάρχει [...]

By |6 Σεπτεμβρίου, 2022|Tips|

Πίτσα με μπέικον και αβγά!

Ιδανική για κάθε περίσταση και αγαπημένο φαγητό της παρέας, ειδικά όταν είναι σπιτική! Ανακαλύψτε σήμερα την δική μας εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή με μπέικον και αβγά.

By |21 Ιανουαρίου, 2022|Συνταγές|

Τριβελάκι σαλάτα με καλαμπόκι και πιπεριες!

Κάνουμε ποδαρικό στις συνταγές της νέας χρονιάς με μια πολύχρωμη και πεντανόστιμη σαλάτα τριβελάκι με καλαμπόκι, γαλοπούλα και πιπεριές που θα χορτάσει αλλά και θα ευχαριστήσει τους πάντες!

By |7 Ιανουαρίου, 2022|Συνταγές|
Go to Top