Υλικά

 Για την κρέμα:

500 γρ Philadelphia

2 γεμάτες κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σουπ. φρέσκια ρίγανη

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τη βάση:

250 γρ παξιμάδια σταρένια

1 Κουτ. Γλυκού ρίγανη

120 γρ βούτυρο

Αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα:

300 ml μαυροδάφνη

8 ξερά σύκα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

8 φέτες προσούτο

 

Πως να φτιάξετε Αλμυρό Philadelphia cheesecake

1.Τρίβετε τα παξιμάδια μέχρι να γίνουν σαν άμμος και λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα παξιμάδια, το βούτυρο, λίγο αλάτι και τη ρίγανη. Σε ατομικά φορμάκια

(6-8), μοιράζετε το μείγμα παξιμαδιού και το πιέζετε με το κουτάλι ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση. Βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά – 1 ώρα.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το Philadelphia, το γιαούρτι, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

3. Κόβετε τα σύκα στα τέσσερα, τα βάζετε με τη μαυροδάφνη και χοντροτριμμένο πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζετε σε δυνατή φωτιά. Bράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ξεφορμάρετε τα ατομικά cheesecakes και γαρνίρετε με λίγα σύκα, λίγη από τη σος τους και φέτες προσούτο.