• Aρχικά, υπολογίστε περίπου 200 γραμμάρια πατάτες ανά άτομο.
  • Γεμίστε ένα τηγάνι μέχρι τη μέση με λάδι, μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο.
  • Καθαρίστε τις πατάτες σας και κόψτε τις σε λωρίδες πάχους σχεδόν ενός εκατοστού αν τις προτιμάτε παχιές ή μισού εκατοστού αν τις θέλετε λεπτές.
  • Ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.
  • Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα γεμάτη με κρύο αλατισμένο νερό και βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Αφήστε τις να κρυώσουν για λίγο και στη συνέχεια, βάλτε τις στο ψυγείο για να κρυώσουν καλά.
  • Ζεστάνετε καλά το λάδι σας και βάλτε μέσα τις παγωμένες πατάτες χωρίς να παραγεμίσετε το τηγάνι σας. Φροντίστε να υπάρχει χώρος για να «κολυμπούν» με άνεση στο τηγάνι. Προτιμήστε να βάλετε δύο τηγανιές παρά μία παραγεμισμένη. Οι πατάτες μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους και κάποιες να παραψηθούν, ενώ άλλες να μείνουν ωμές. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά μέσα, αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  • Βγάλτε τις από το τηγάνι και στραγγίξετε τις καλά.
  • Μετά βάλτε τις και πάλι στο ψυγείο για να σφίξει λίγο το σώμα τους. Εκεί μπορούν αν θέλετε, να διατηρηθούν για αρκετές μέρες.
  • Όταν είστε έτοιμοι να τις καταναλώσετε, τηγανίστε τις σε δυνατούτσικη φωτιά μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και σερβίρετε αμέσως με αρκετό αλάτι.