Καλλιεργούν τη φαντασία, εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας, μας ταξιδεύουν σε όλη τη γη και μέσα στον χρόνο. Τα βιβλία μπορούν να ανοίξουν πύλες για άλλους κόσμους, φανταστικούς και μη. Στην περίοδο που διανύουμε, που το άγχος και οι σκέψεις μπορούν εύκολα να μας καταβάλουν, τα βιβλία γίνονται ακόμη πιο πολύτιμα, αφού μας χαρίζουν έναν εύκολο τρόπο «απόδρασης».
Γι’ αυτό τον λόγο, οι Υπεραγορές MAS με χορηγό την εταιρεία Αλλαντικά ΧρυσοΔάλια, πήραν την πρωτοβουλία δημιουργίας δανειστικών βιβλιοθηκών σε 12 Υπεραγορές σε όλη την Κύπρο! Οι βιβλιοθήκες βρίσκονται έξω από τις Υπεραγορές MAS για εύκολη πρόσβαση, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να δανειστούν ένα βιβλίο ακόμη και τις ώρες που οι Υπεραγορές είναι κλειστές. Αυτό μπορεί να γίνει στις ακόλουθες τοποθεσίες:
 1. Αρεδιού
 2. Άγιος Παύλος – Λευκωσία
 3. Παλιομέτοχο
 4. Λιοπέτρι
 5. Ξυλοφάγου
 6. Σωτήρα
 7. Αθηένου
 8. Μοσφιλωτή
 9. Μαζωτός
 10. Βεργίνα – Λάρνακα
 11. Κάτω Πολεμίδια – Λεμεσός
 12. Περιοχή Ναάφη – Λεμεσός
Εκτός από τις επιστροφές δανεισμένων βιβλίων, οι αναγνώστες και οι λάτρεις των βιβλίων μπορούν να τοποθετούν στα ράφια δικά τους βιβλία που δεν χρειάζονται πια. Με μια απλή κίνηση, μπορούμε όλοι να ανταλλάξουμε γρήγορα ιστορίες, ιδέες και πληροφορίες και να ταξιδέψουμε χωρίς να βγούμε καν από το σπίτι!