«Μαζί στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις» για τη στήριξη της Θεραπευτικής Κοινότητας Απεξάρτησης «Αγία Σκέπη»!

Ο Όμιλος Υπεραγορών MAS σε συνεργασία με τις εταιρίες PIP – P. Ioannides Packaging LTD και G.K. Activa LTD (Kalopsidiotes LTD) πραγματοποίησαν δημοσιογραφική διάσκεψη, την Παρασκευή 4 Αυγούστου στην Υπεραγορά MAS ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ στον Στρόβολο, στο πλαίσιο δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σκοπός της διάσκεψης ήταν η παρουσίαση και η επίσημη έναρξη της εκστρατείας «Μαζί στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις», μια ενέργεια η οποία αναδεικνύει την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση του ομίλου σε ευάλωτα κοινωνικά σύνολα και κοινότητες που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να προσφέρουν αλλά και να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες τους.
Η δράση, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αφορά 54 Υπεραγορές MAS Παγκύπρια στις οποίες θα τοποθετηθούν 200 κουμπαράδες, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε χιλιάδες πελάτες να προσφέρουν ό,τι επιθυμούν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που παλεύουν να ξεφύγουν από την εξάρτηση, αλλά και στην προσπάθεια επανένταξής τους στην κοινωνία. Έτσι, μέσω της ενέργειας «Για Όλους MAS», στηρίζεται έμπρακτα το έργο της Θεραπευτικής Κοινότητας Απεξάρτησης «Αγία Σκέπη».
Η δράση και το έργο της «Αγίας Σκέπης»
Η «Αγία Σκέπη» αποτελεί μια κλειστή Θεραπευτική Κοινότητα απεξάρτησης και απευθύνεται τόσο σε μακροχρόνιους ενήλικες χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, όσο και σε έφηβους χρήστες.
Η Αγία Σκέπη είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων και ακολουθεί το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας. Τα μέλη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην κοινότητα, αποκτούν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για την αντιμετώπιση των συναισθηματικών δυσκολιών τους, για την επούλωση των τραυματικών εμπειριών και για την απόκτηση μιας νέας ταυτότητας ως υγιή και λειτουργικά μέλη της κοινωνίας.
Από το 1999 η κοινότητα της «Αγίας Σκέπης» έχει υποδεχθεί πέραν των 1.000 συνανθρώπων μας χωρίς θρησκευτικές, ιδεολογικές ή κοινωνικές διακρίσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από το 75%, όσων ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, καταφέρνουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μακριά από τα ναρκωτικά.